Tea Tree Oil; het “wondermiddel” uit Australië

Tea Tree olie kent vele toepassingen. Het wordt gebruikt bij ontsteking van de luchtwegen en huid en is onder andere aan te bevelen bij acne, jeugdpuistjes, aften, voetschimmel, eczeem, zwemmerseczeem, kalknagel, wintervoeten, allergieën en insectenbeten en -steken.

De olie wordt aanbevolen door artsen en natuurgeneeskundigen en wordt vaak gebruikt in producten voor de cosmetica. De olie vermindert niet alleen de jeuk zoals bij eczeem maar is ook pijnstillend. Bovendien remt het de ontwikkeling van wondjes waar de groei van bacteriën tegen wordt gegaan. 


De Tea Tree (thee boom) groeit in Australië, hoofdzakelijk in New South Wales en behoort tot de Mirte achtigen. Uit de bladeren van de boom wordt etherische olie gewonnen door stoomdestillatie. Er zijn tientallen kilo’s bladeren nodig om enkele druppels etherische olie te verkrijgen. De olie die onttrokken wordt aan de bladeren van de boom heeft een bewezen antibiotische werking en is effectief tegen de meest bacteriële ontstekingen, virussen en schimmels en voorkomt de vorming van lelijk littekenweefsel. 100% pure Tea Tree olie is een natuurlijk antisepticum voor uitwendig gebruik.

Tea Tree Oil is verkrijgbaar op Allergiewinkel.nl




  1. 2 Reacties op “Tea Tree Oil; het “wondermiddel” uit Australië”

  2. Door patske op 14 September, 2008

    Mag je de olie ook tijdens de zwangerschap gebruiken?

  3. Door M. van Straaten op 26 October, 2008

    Is tea traa olie een optie om malaria[tropicana]muggen op afstand te houden?


Plaats een reactie